POZVÁNKA: Prezentácia knihy o Drevenom artikulárnom kostole v Kežmarku

Pred mesiacom – dvomi vyšla unikátna kniha o Drevenom artikulárnom kostole v Kežmarku. Vzhľadom na pandemickú situáciu autor – Roman Porubän, farár evanjelického cirkevného zboru v Kežmarku, odkladal jej uvedenie do života. Bezpečnostné opatrenia sa však s príchodom leta uvoľnili, a tak sa verejná prezentácia publikácie uskutoční v piatok 23. júla 2021 o 18.00 hod. 

„Príbeh Dreveného artikulárneho kostola v sebe skrýva veľa tajomstiev, a jedno z nich bude odhalené aj priamo na slávnostnom uvedení knihy,“ uviedol Roman Porubän. Programom bude účastníkov sprevádzať herec Peter Cibula. Za klavírneho sprievodu Júlie Grejtákovej zaspieva Marián Lukáč Biblické písně od Antonína Dvořáka. Z pera hudobného skladateľa Víťazoslava Kubičku zaznie premiéra organovej skladby, ktorú napísal pre túto príležitosť. Okrem toho sa jeden z účastníkov bude môcť natrvalo zapísať do Dreveného kostola k najstaršiemu zápisu z roku 1730.

Slávnostné uvedenie knihy s požehnaním vykonajú dvaja biskupi – Peter Mihoč, biskup Východného dištriktu ECAV a Ján Kuboš, biskup rímsko-katolíckej cirkvi a administrátor Spišskej diecézy.